Akebonon peruskurssiohjaajat haastavat: ”Ennakkoluulottomasti kokeilemaan!”

Nina ja Juha ovat sopivasti kokeneita ja myös pidettyjä peruskurssin vetäjiä.

 

Järvenpääläinen aikidoseura Akebono kutsuu kiinnostuneita mukaan maanantaina 21.8. alkavalle peruskurssille. Pidetyt ohjaajat Nina Parkko ja Juha Kiiski (1. asteen mustan vyön sankareita kumpikin) kutsuvat kaikkia aidosta budosta kiinnostuneita mukaan.

  • Tulkaa ennakkoluulottamasti kokeilemaan, Nina ehdottaa.
  • Aikidoa voi harrastaa niin monista lähtökohdista: joku voi olla kiinnostunut japanilaisesta kulttuurista ja budolajeista, toiselle tärkeämpää on ihan vaan kuntoilu tai seuratoimintaan liittyvät sosiaaliset puolet. Itselleni on ollut tärkeää harrastaa jotain sellaista liikuntaa, joka haastaa minua sopivasti niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ennen kaikkea dojolla on aikidoporukassa mukavaa!

Nina itse pohti lajiin ryhtymistä pitkään. Hän näki muutamat näytökset, ja rohkeni sitten tatamille.

Juha Kiiskeä kiinnosti aikido jo opiskelukaupunki Jyväskylässä, mutta ei… vielä siellä hän ei lähtenyt tatamille. Vasta Järvenpäässä laji kutsui.

  • Halusin harrastaa budoa, ja myös lajia, jota lapsetkin voivat harjoitella, hän paljastaa.

Tänä syksynä junioriryhmässä aloittaakin neljäs Kiiski. Juha muuten ohjaa myös junnuja, johon ovat tervetulleita kouluikään ehtineet. Aikuisten ryhmässä voi aloittaa 13-vuotiaana.

Rohkea kokeilee uutta…

  • Aikidoa harrastaakseen ei tarvitse olla nuori ja hyväkuntoinen, tällainen tukevasti keski-ikäinen muutoin liikunnasta itsensä vieraannuttanutkin pärjää vallan mainiosti. Ehkä tärkein ominaisuus aikidon harrastajalle on juuri tuo ennakkoluulottomuus, rohkeus kokeilla uusia asioita, Nina sanoo.

Hän on aloittanut lajin monen muun tavoin aikuisena. Moni aloittaa vasta keski-iässä, ja jokunen on harhautunut tatamille eläkepäiviensä ratoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.