in englishin english

Tapahtumia

Seurassa tapahtuu

16.6.-21.6.2017 Velkua, Aikidoleiri

30.6.-1.7.2017 Järvenpää, Blues-leiri


Seuran pääopettajan Juhani Laisin 7.dan Aikikai Shihan leirejä

16.6.-21.6.2017 Velkua, Aikidoleiri

15.9.-16.9.2017 Tampere, Aikidoleiri


Dan-harjoitukset kello 18:00 Helsinki:
-

Tuula Laisi 5.dan leirejä

-

Graduointiin tulevan muistilista


Graduointitilaisuus on muodollinen. Yleisön tulee olla ajoissa paikalla. Ruokailu, juominen, äänekäs puhe ja kuvaaminen ei ole sallittua. Yleisön odotetaan olevan mahdollisimman hiljaa, jotta graduoivalla olisi mahdollisimman suotuisat olosuhteet graduoinnin ajan. Jos Akebono ry:n ulkopuolinen aikidoka haluaa graduoida, hänellä tulee olla omasta seurasta suositus kyu-graduointiin. Salilla on ilmoittautumiskaavakkeita - muista ilmoittautua etukäteen! Graduointimaksu (20 eur) suoritetaan ennen tilaisuutta. Aikidoliiton lisenssi on pakollinen, jotta suoritus voidaan rekisteröidä. Ensimmäisen graduoinnin yhteydessä hankittavan aikidopassin hinta on 10 eur.


Velkua

Taustaa


Kun Velkua vielä oli kunta, asui kunnassa lossikuskeja enemmän kuin missään muualla Suomessa. Velkuan kunta käytti myös eniten määrärahoja kirjastohankintoihin asukasta kohden.

Velkualla riitti vuoden 2000 kunnallisvaaleissa viisi ääntä valtuustoon pääsyyn. Tilastokeskus listasi Velkuan samana vuonna Suomen elinvoimaisimmaksi kunnaksi Helsingin ja Espoon päästessä seuraaville sijoille. Järvenpäästä on matkaa Velkualle 214 kilometriä.

Akebono aloitti aikidon peruskurssin Velkuan Palvan koululla helmikuussa 2003, tällöin Velkualla oli 232 asukasta.

Palva on yksi Velkuan kolmestasadasta saaresta. Sinne pääsee näppärästi lossilla sekä Velkuanmaalta että Teersalosta. Maa ja salo ovat erilaisten saarien nimityksiä, kuten luoto, kloppi, letto, kari, ouri ja klupikin. Hyvä tietää Velkualla liikkuessa.

Järvenpääläinen aikidoseura asettautui Turun saaristoon paluumuuttaja Jarmo 'Pire' Koiviston aloitteesta. Aikidon harrastajajoukko oli Velkualla väestömäärään suhteutettuna varsin suuri, joten on luonnollista, että jo ensimmäisenä vuonna siellä järjestettiin aikidon kesäleiri. Perinne on jatkunut vuosittain.

Pire perheineen on nyttemmin muuttanut takaisin Tuusulaan. Velkua niminen kuntakin lakkasi olemasta, se on vuoden 2009 alusta ollut osa Naantalin kaupunkia. Mutta Akebonon kesäleirit Velkuan Palvassa jatkuvat.